Софийска област ще се побратимява с области от Япония

Губернаторът на японския остров Хокайдо е поканил областния управител на Софийска област Илиан Тодоров на посещение за сключване на споразумение за побратимяване между двата региона. Харуми Такахаши благодари на Тодоров за поканата за сключване на споразумение за партньорство и предлага да се установи връзка между остров Хокайдо и Софийска област.
В писмото си г-жа Такахаши отбелязва, че би оценила като изключителен жест присъствието на софийския областен управител на церемонията по случай 150 години от именуването на остров Хокайдо. В документа се добавя, че е определен специален служител от японска страна, който ще работи с екипа на Софийска област за сключване на бъдещото споразумение.
Инициативата е част от усилията на Областната администрация за привличане на чуждестранни инвестиции в областта.
Междувременно Ил. Тодоров е получил уверение от Кабинета за политическо планиране на губернатора на префектура Токио Метрополис Юрико Коике, че между двете области могат да се изградят сериозни партньорски взаимоотношения. От префектурата благодарят на Тодоров за проявения интерес и поканата за партньорство в сферите на инвестициите, икономиката, културата.
Токио Метрополис е побратимена с 12 области в различни страни. Обмяната на информация между двата региона и планирането на по-нататъшни стъпки за действия са добра основа за установяване на успешно партньорство.
Начинанието на областната управа е в съзвучие със заявеното от министър-председателя на Япония Шиндзо Абе по време на неотдавнашното му посещение у нас, че неговата страна има намерение за засилване на икономическите взаимоотношения с България и за стартиране на японски бизнесфорум.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*