Софийска област ще си сътрудничи с китайската провинция Хубей и финландския регион Оулу

Областният управител Илиан Тодоров и Сюминг Ма, зам.-председател на Комитета на Китайската народна политическа консултативна конференция на провинция Хубей, подписаха на 19 септември в София меморандум за сътрудничество. На церемонията присъства и зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев.
Софийска област и провинция Хубей ще развиват сътрудничество в сферите на икономиката, образованието, науката, културата, спорта и туризма.
Сюминг Ма прояви сериозен инвестиционен интерес по отношение на селското стопанство и инфраструктурата. Водени бяха и разговори за обмен на студенти.
Г-н Ма покани областния управител да посети провинция Хубей. Ил. Тодоров пък заяви, че деца от китайската провинция ще могат да летуват във вилата на Областната управа в Боровец.
Тодоров връчи на Сюминг Ма плакет на Софийска област и получи като подарък сувенир, представящ красивата природа на китайската провинция.
Провинция Хубей се намира в източната част на най-многолюдната страна в света, заема площ от 186 хил. кв. км и има 60 млн. население, столицата Ухан е с 10 млн. жители.

х х х

Междувременно зам.- областният управител Галя Георгиева е поканила от името на областния управител губернатора на финландския регион Оулу – Паули Харю, да посети Софийска област.
Георгиева и Харю са обсъдили възможностите за сключване на споразумение за сътрудничество между двата региона особено в сферите на информационните и комуникационните технологии, конкурентоспособността, достъпната среда, подобряването на качеството на живот. Срещата се е състояла по време на конференция, организирана в гр. Оулу от Асоциацията на европейските гранични региони.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*