Софийска област ще си сътрудничи с провинция Техеран в Иран

Областният управител Илиан Тодоров подписа по време на посещението си в Иран меморандум за сътрудничество между Софийска област и провинция Техеран.
Сътрудничеството ще се проявява в сферите на икономиката, образованието, културата и туризма. Губернаторът на Техеран Мохаммад Хосейн Могими покани фирми от Софийска област да изградят напоителни системи и системи за капково поливане в провинцията. Поканени са и фирми, които да изградят парници за зеленчуци. Обсъдено бе създаването на смесено дружество, което да произвежда плодове и зеленчуци в Иран. Очаква се в близко бъдеще туристи от Иран да посетят България и специално Софийска област.
Тодоров покани губернатор Могими също да посети областта и да се запознае с културно-историческите й забележителности. Отправена бе и покана деца от провинцията да гостуват в Боровец и да се запознаят с български връстници.

х х х

В София Илиан Тодоров се срещна с посланик на Казахстан Темиртай Избастин. Двамата разговаряха за бъдещо сътрудничество и подписване на споразумение между област Алмати и Софийска област.
Посланикът подчерта, че Алмати, подобно на Софийска област, е най-голямата по територия в страната и е също толкова красиво място. Тодоров бе категоричен, че културният обмен ще е добро начало на междурегионалните връзки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*