Новини, Политика

Софийска област ще си сътрудничи с регион в Мароко

Областният управител Илиан Тодоров е получил официално писмо от Абдесамат Секал – президент на регион Рабат, Кралство Мароко, с което се заявява интерес за сключване на споразумение за сътрудничество със Софийска област.
В документа се подчертава, че между двата региона има много общи неща, тъй като те заемат особено място в световното историческо и културно наследство. Освен това и двете области имат потенциал за икономическо развитие.
Интересът към Софийска област е в резултат на състояла се среща и установени добри взаимоотношения между областния управител Тодоров и посланика на африканската страна у нас Закия Ел Мидауи. На срещата си в началото на годината те са разговаряли за възможностите за сътрудничество в областта на икономиката, туризма, културата и спорта между Софийска област и регион в Мароко.

х х х

Областният управител Илиан Тодоров е поканен от шефа на антикорупционната комисия на Хонг Конг Симон Пех на обмяна на опит. Тамошната независима комисия срещу корупцията съчетава в работата си правоприлагане, превенция и образование. Тя е и сред водещите при антикорупционните органи в световен мащаб.
Известно е пък, че Софийска област въведе сертификат ISO 37001 – „Системи за управление за борба с подкупването“, с който стана първата в частния и публичен сектор у нас и първата в Европа администрация, която въвежда системата.  Сертификацията е направена от  TUV HELLAS.

Leave a Reply