Здраве, Новини

Спад на заболелите през юли

Ситуацията с коронавируса през юли в общината се нормализира, ако може така да се каже, и системата отчита спад в сравнение с юни.
Диагностицираните с Ковид-19 от началото на извънредното положение до края на юни са 184, като само за юни те са 180. За юли общият брой на лицата с положителен PCR е 81, което е по-малко от половината спрямо статистиката за юни. Така общият брой на диагностицираните към 31 юли е 265.
Подобрението е видимо, но в същото време трябва да се знае, че общо диагностицираните в цялата Софийска област от март до края на юли са 561 – т. е. половината от тях са в Самоковска община, а нашите жители представляват само около 15 % от населението на областта.
Докато в началото на юли излекуваните в града ни и района са 62, към края на месеца те са вече 192, което показва, че оздравелите са се увеличили три пъти.
В началото на юли заразените са били 117, а към края на месеца те са 62, т. е. намалели са приблизително наполовина. 
Най-малко диагностицирани – 8, е имало през последната седмица на миналия месец. На 13 юли пък за пръв път цифрата на заразените е паднала под 100.
През юли с коронавирус са починали 4 души. Общо за изминалите пет месеца – март, април, май, юни и юли – откакто бе констатиран Ковид-19, отишлите си от този свят заразени са 8.
От началото на извънредното положение до края на юли под карантина са били поставени общо 1490 човека, като само за юли те са 255. Положителното е, че през миналия месец е отпаднала карантината на 489 души. Докато на 30 юни хората под карантина са били 253, към 31 юли те са само 41.

Leave a Reply