Други, Новини, Спорт, Футбол

„Спартанс“ /София/ спечели турнира по мини футбол „Самоков рита“

Столичният „Спартанс” бе категоричният победител на турнира по минифутбол „Самоков рита“, състоял се през почивните дни – на 22 и 23 август, на терените на спортния комплекс „Самоков“. Дори на финала състезателите на „Спартанс“ бяха повече от убедителни, побеждавайки съперниците си от МФК „Булгари“ с безапелационното 9:1. Така момчетата на Иво Станев спечелиха и спа почивка в Боровец.
Цено Лозанов стана голмайстор на турнира с 8 гола, Филип Илиев заслужи наградата за най-полезен играч, а за вратар № 1 бе избран Тодор Раданов /всички от „Спартанс“/. За най-техничен играч пък бе обявен Александър Николов от МФК „Булгари“.
Призовото трето място си разделиха „Спарта” – Люлин и самоковците от „Големите Маг Текс”, които се представиха достойно и стигнаха до полуфинал, където загубиха от бъдещия шампион с 2:5. „Шивачите“ стигнаха четвъртфинал, а другите два самоковски отбора отпаднаха в груповата фаза.
Наградите на призьорите връчиха кметът Владимир Георгиев и управителят на спортния комплекс Георги Георгиев. В силния турнир участваха общо 12 тима от София, Самоков, Перник, Дупница, Лом и Говедарци.

х х х

В навечерието на турнира, на самия Празник на Самоков – 21 август, играчите на “Големите Маг Текс” връчиха на кмета Георгиев шампионската купа, която спечелиха през юли на престижния турнир Super Business championship. Вл. Георгиев и Г. Георгиев получиха от шампионите и специални медали като израз на признание за оказаната им подкрепа.
В срещата с кмета участваха състезателите Красен Николов, Христо Бандров и Иван Марков, председателят на Българска асоциация по минифутбол Братан Братанов, секретарят на асоциацията Пламен Божидаров, управителят на Спортния комплекс Георги Георгиев и др. Вл. Георгиев благодари за признанието, поздрави състезателите и Г. Георгиев и изтъкна доброто партньорство с асоциацията.

Leave a Reply