Новини, Шарен свят

Спасен човешки живот

В четвъртък Иван Попов, управител на фирма „В и К Чамкория”, разказа пред екипа ни за драматичен случай в Боровец, при който два дни по-рано е спасен човешки живот.
„Във вторник, 15 октомври, към 11,30 ч. минах през писта „Ротата”, за да проверя обекта, който се изгражда там от фирма „Бороспорт”. На пистата нямаше никакви хора освен един тежкотоварен камион от фирмата на Любчо Лобутов, който караше чакъл.
По едно време чух да се вика: „Помощ! Помощ!…” Стреснат се огледах. Наоколо нямаше хора, но когато погледнах настрани, видях, че камионът е с гумите нагоре, паднал на лявата страна. Шофьорът, затиснат под кабината, викаше за помощ. Притичах. „Бутай кабината да изляза”, ми вика шофьорът. Но може ли човек да бутне такава тежка кабина!…
Добре, че на дъното на пистата работеше багер. Извиках багериста. Дойде момчето. После с багера повдигна кабината и шофьорът можа да излезе. Легна пред камиона – не му стигаше въздух. Васил Механджийски разбрах, че се казва, от Драгушиново – около 30-годишен, с едно дете, чакал второ. Поръчах кола да го закара до „Спешна помощ”. Дойде кола от фирмата на Лобутов и го закара. За щастие, оказа се, че няма нещо увредено…”
На следващия ден Иван Попов ходил специално до Драгушиново, за да види как се чувства шофьорът. Междувременно той си бил направил и снимка – наистина нямало нещо увредено.
„Не мога тези нощи да спя, постоянно се въртя, жена ми се чуди какво ми е. А на мен преживяното е постоянно пред очите…”, довери ни, макар и с неудобство, Попов.
…Младият мъж просто е извадил късмет, че се случило човек да мине в оня драматичен момент по пистата.

Leave a Reply