Крими, Новини, Шарен свят

Специален екип ще разследва кражбите от домове

Напоследък в Самоков зачестиха кражбите от къщи и апартаменти. Особено често подобни посегателства стават в най-големия квартал на града – “Самоково”, най-вече в жилищните блокове там, където хората и по-малко се познават.
Неблагоприятната тенденция е направила впечатление на ръководството на Районното управление на полицията. Както заяви на 27 февруари началникът на управлението главен инспектор Мирослав Духалов, по негова заповед е сформиран специален екип, който да работи предимно за разкриване на извършителите на тези кражби. Начело на екипа е началникът на “Криминална полиция” в Районното Филип Благоев.
През последните дни са станали две подобни посегателства. От работилница в частен имот на ул. “Христо Ботев” на 24 февруари са задигнати две електрически бормашини, електрическа дърводелска фреза “Спарки” и електрически виброшлайф. Счупен бил прозорец на помещението. По случая е иззета дактилоскопична следа, уточниха от полицията. Образувано е досъдебно производство.
На 26 февруари пък от личен автомобил “Ифа” на жител на крайградското село Доспей, паркиран в двора, са отмъкнати два акумулатора и около 50 л дизелово гориво. Полицаите са открили и заловили крадците – 57-годишен криминално проявен жител на Перник и 43-годишен софиянец, също криминално проявен, и двамата – осъждани.
Перничанинът е задържан с прокурорско постановление за срок от 72 часа, а столичанинът е останал в ареста 24 часа. Работата по случая продължава.

Leave a Reply