Специализирани проверки на камионите и автобусите

Засилени проверки на товарните автомобили и автобусите се извършват през тази седмица, съобщиха от полицията.
Операцията се провежда под егидата на европейската организация на службите на пътна полиция – TISPOL на територията на всички държави-членки. Проверките се осъществяват от полицейски служители съвместно със специалисти от Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” при транспортното министерство.
Контролира се наличието на валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, както и заплатена ли е винетна такса за ползване за определен срок на републиканските пътища.
Според пътни полицаи основните причини за инциденти с товарни автомобили и автобуси са неспазването на времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол, превозът на необезопасени товари и претоварването на автомобилите.
В проверките участват служители на криминална и икономическа полиция. Засиленият контрол е свързан и с предотвратяването на трафика на хора, придвижването на нелегални емигранти и преноса на наркотици, транспортирането на крадени стоки и на стоки, различни от упоменатите в документите за товара, както и с издирването на лица, извършили престъпления.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*