Новини, Образование

Специална награда от СБУ за учителката в СУ “Никола Велчев” Силвана Оцетова

Преподавателката в СУ “Никола Велчев” Силвана Оцетова заслужи специалната награда на председателя на Синдиката на българските учители от 22-ия национален конкурс “Учител на годината – 2019”. Лично дългогодишната ръководителка на профсъюза на педагозите Янка Такева, наша землячка, връчи наградата на Оцетова на церемония в хотел “Балкан” /бивш “Шератон”/ в София на 10 май.
Самоковката бе и единствената учителка от спортно училище в страната с награда от конкурса. Заедно с нея на церемонията присъстваха и директорката на “Н. Велчев” Светла Костова, председателката на  Координационния съвет на синдиката в Самоков Бойка Михайлова и учителката Маргарита Георгиева. С. Оцетова получи и покана от Румен Радев за традиционния прием на президента по повод 24 май.
“Благодаря за подкрепата на директорката и на колегите! Моето най-голямо вдъхновение обаче са учениците и особено тези от 8 клас, на които съм класен ръководител. Самите те са много мотивирани и често проявяват самоинициатива”, заяви отличената преподавателка за “Приятел”.
“Професията учител не е обикновена, тя е призвание и мисия. Избрах я, за да бъда част от бъдещето, в което информационните технологии са най-мощния инструмент за обучение, което трябва да бъде насочено в правилната посока”, изтъкна Оцетова и скромно добави, че най-голямата й награда е удовлетворението от успехите на нейните ученици. Тя се стреми да разгръща индивидуалния потенциал и творческо мислене на всеки ученик, съобразно с неговите възможности и темп на развитие, както и да включва в обучението повече практическа дейност и работа в екип.
Силвана Оцетова има 13-годишен стаж. Работила е и в СУ “Отец Паисий” и ПГ “Константин Фотинов”. Вече 5 години е част от колектива на “Н. Велчев”, където преподава информационни технологии и философия. Има публикации в пресата и много награди от национални прояви – както лични, така и на нейни ученици. Отличена е през 2017 г. със сребърния почетен знак на Самоков.

Leave a Reply