Новини, Шарен свят

Специална постройка ще приюти петте нови пожарни автомобила

В специален навес-гараж ще се помещават новите модерни противопожарни автомобили на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Използваната площ ще бъде 220 кв. метра. Колите са предоставени на Пожарната в града ни след спечелен европейски проект от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при МВР.
Въпросът бе обсъден на заседание на Общинския съвет на 25 септември. Общинските съветници дадоха съгласие за изработването на подробен устройствен план – изменение на плана за регулация и застрояване на имота до сградата на пожарната, като смениха досегашното му предназначение.
Сега вече се изработва и съгласува подробният устройствен план. Изготвят се и технически проекти за постройката, която ще бъде със статут на временен преместваем обект и ще бъде изградена от носеща метална конструкция с ограждащи панели. Ще бъдат издигнати пет гаражни клетки на мястото на съществуващия в момента навес за два автомобила.
„Надяваме се във възможно най-кратки срокове да се изготви проектната документация, за да се пристъпи към самите строителни работи. Още повече, че зимата вече чука на вратата”, заяви за „Приятел” шефът на местната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” Любомир Рогачев.
Той уточни, че два от предвидените пет автомобила вече са в двора на службата. Очаква се да пристигне и автомеханична стълба от най-съвременно поколение.
„Предвижда се да изпратим наши шофьори в логистична база в София, където да се обучават от представители на фирмата-доставчик. Някои от старите ни автомобили пък ще бъдат пренасочени в други служби из страната, които не са обхванати от този проект, който е насочен към горските и курортните райони”, уточни г-н Рогачев.
Същевременно той съжали, че в момента съставът в самоковската служба е значително намален. Има спешна нужда от нови попълнения.

Делян Василев

Leave a Reply