Спомен за Венета Георгиева

Беше през 2004 г., на първия организиран от Общината празник на Поклади. Тъкмо беше започнало дейност нашето читалище “Младост” и ни поканиха за участие. Решихме да участваме с карнавал – с маскирани деца и танцьорите на Веска Терзийска. Венчето Георгиева беше нагласила и четирите си внучета – малки, сладки, невероятни дечица!.. Дойде при мен и попита: „Приемаш ли ни маскирани?”
Много се смяхме на вида им. Камелия от „танците” беше Пипи, а едно момиченце, вече не си спомням името, беше Пепеляшка – ших рокля и обувка на възглавничка! Децата бяха много мили.Така тръгна всичко в синхрон. Читалището пък спечели първото място на карнавала и бяхме много щастливи.
След това избрахме Венчето в проверителната комисия и тя стана дясната ръка на читалищното ръководство. Следваха години на репетиции, фестивали, награди, разочарования… И пак напред, защото бяхме много задружни! Читалището беше нашият дом, семейство, обич и тревога!
Организирах пътуване до Братислава и Виена – Венчето олицетворяваше грижата за децата! Нейната внучка Венеция танцува при нас до 12 клас, така както и много други млади самодейци.
Съветите на Венчето, нейното чисто приятелство ще ми бъдат спомен завинаги!

Лилия Шуманова
председател на настоятелството на читалище “Младост-2003”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*