Новини, Образование

Спонтанна идея роди чудесно тържество

Има нещо вярно в това, когато се реши да се направи нещо спонтанно и инцидентно и веднага се пристъпи към изпълнението му, то да стане в много случаи по-добре от това, което е предварително планирано и дори добре обмисляно. Да припомним какво постигна датският национален отбор по футбол на едно европейско първенство преди години, след отстраняването от шампионата на тогавашна Югославия. Дания зае мястото на съседната ни държава и без подготовка националният й отбор стана… европейски шампион.
Подобен поведенчески модел се повтори и в Професионалната гимназия по туризъм на 2 март. В началото на учебния ден някой предложи да се организира общоучилищно тържество, посветено на 3 март. Речено и на момента сторено – състави се литературно-музикален сценарий, определиха се водещи и участници, приведе се в действие озвучителната техника.
Само два часа по-късно строените ученици тържествено посрещнаха училищното знаме. Вдигна се националният флаг, прозвуча националният химн. Лилия Ангелова от 9-а клас говори искрено за значението на нашата изстрадана свобода. Учениците Михаил Коларски от 10-а клас, Анжела от 11-б клас и преподавателят по английски език Димитър Апостолов дадоха най-доброто от артистичния си талант при рецитирането на Вазовата ода „Опълченците на Шипка”. Поздравителен адрес поднесе Михаил Михайлов, председател на секцията на Синдиката на българските учители в гимназията. С едноминутно мълчание бе изразена признателност към загиналите в Руско–турската война.
През февруари в гимназията ни имаше и кампания срещу агресията в училище и за толерантно отношение към околните в изпълнение на проект „Искрата е у всекиго” по програма „Дъга”. Така в училището ни се води буквално битка за душите на младите хора, дано не прозвучи високопарно.

Ивелина и Гергана, ученички в 10-б клас на Гимназията по туризъм

Leave a Reply