Новини, Шарен свят

Спортистки-ветерани помагат на нуждаещи се…

Да направиш добро, без да чакаш да ти отвърнат със същото – не на всеки е дадено да го стори. Малко са тези, които са готови да откликнат на зов за помощ, за съдействие. Но за щастие ги има. И едни от тях са дамите от спортен клуб „Аполон”.
Тяхната председателка Ваня Димитрачкова ги е научила не само да играят, но и да бъдат човеци. Веднага, щом им разказала за своята идея – да помогат на бедни, самотни, страдащи в града, те нито за миг не се поколебали.
Всички са вече над 50-годишни, с не толкова големи пенсии, но сърцата им се отворили за благодетелност. Разделили се по четворки, купували със свои средства храни и тръгнали по домовете на нуждаещите се от човешко отношение болни и самотни хора. Може да е било малко това, което им поднасяли, но разпалвало живеца, извиквало усмивки и сълзи на благодарност в очите.
До този момент са извършени общо пет посещения. Подготвят се и други.
Жените са ангажирани с тези благотворителни прояви независимо от своите спортни занимания и участието си в национални състезания и прегледи. Упражняват и пешеходен туризъм, посещават театрални и музикални постановки. А сега са започнали да разучават народни хора.
Очакват ги нови изяви и хора, на които да доставят радост и щастие.

Димитрина Божилова

Leave a Reply