„Спортист” /Своге/ и „Надежда” /Доброславци/ са новите членове на Югозападната Трета лига

В съблекалнята на “Спортист” /Своге/ след мача с “Велбъжд” /Кюстендил/

След изиграване на баражите за влизане в Югозападната Трета лига станаха ясни и последните съперници на „Рилски спортист” за следващия сезон. Това са тимовете на „Спортист” /Своге/ и „Надежда” от столичното село Доброславци.
Свогенци до скоро бяха част и от професионалния футбол, но финансови неуредици ги запратиха в четвъртия ешелон. Сега те спечелиха Областната футболна група София-запад с преднина от 8 точки пред „Драгоман”. Впоследствие надделяха и в баража срещу „Бенковски” /Костенец/ на стадиона на НСА с 4:1 на 30 май, а седмица по-късно се наложиха със същия резултат и над „Велбъжд” /Кюстендил/ в решителния плейоф.
Другият новак в Трета лига – „Надежда”, ще играе за първи път в историята си в третото ниво на футбола в България. Отборът от Доброславци стигна до промоцията по особено труден начин. „Надежда” спечели северната столична група с преднина от едва 2 точки пред големия си конкурент „Левски” /Чепинци/. След това в жертва на „Надежда” падна и „Левски Раковски”, победен с 2:0 на 26 май на обновения стадион в село Бистрица. Във финалния бараж приятната изненада в четвърта дивизия срази с 4:1 доскорошния член на Югозападната Трета лига „Чико-Бунара” /с. Бяга, Пазарджишко/.
Както е известно, във Втора лига влиза първенецът ЦСКА 1948, а в Югозападната Трета лига след няколкогодишен престой при професионалистите се завръща „Оборище” /Панагюрище/.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*