Баскетбол, Новини, Спорт

Спортна зала с 4000 места довършват в Ботевград

Регион

Сградата на новата многофункционална спортна зала “Балкан” в Ботевград е на етап довършителни работи. Извършват се монтаж на покрива, димоотводните люкове и външната дограма, оформя се фасадата.
Завършен е първият етап от изграждането на инсталационните системи: водопроводна, канализационна, силно- и слаботокова, пожарозащитна, гръмоотводна и озвучителна. На обекта работят 6 екипа с общо 47 работници.
Залата, която се строи по идея на общината, е със застроена площ 4590 кв. м и разгъната площ – 9520 кв. м. Сградата е с модерна, със запомняща се визия, изчистени форми и оптимална функционалност. Включва 4 нива. Предвидено е място за паркинг. Пешеходният подход ще минава през красиво площадно пространство със зелени площи и паркова растителност. На източната фасада са вход/изходите за спортистите и спортните деятели, а от запад – за журналисти и ВИП гости.
Общият брой на седящите места е 4000. Залата е предназначена за спортни прояви – теренът на игрището е с размери на игралните полета за хандбал, баскетбол и волейбол.
Има и възможност залата да се използва за концерти, шоу програми и др., като за целта е възможно да се монтира допълнително сглобяема сцена.
Модерното съоръжение се изгражда от фирма “Р. С. Инженеринг” със средства на общината.
Управителят на “Р. С. Инженеринг” инж. Рашко Стайков заяви, че при осигурено финансиране залата може да бъде завършена до края на тази година.

Leave a Reply