Спортна площадка откриха навръх 1 юни в Туристическата градина

Площадката се намира в южния край на Туристическата градина, срещу горната врата на ст. „Искър” и западно от бившия ресторант „Бистрица” /”Буфето”/. Разполага с общо 9 фитнес уреда, подходящи за практикуване на различни упражнения от хора на всякаква възраст. Поставена е и модерна ударопоглъщаща настилка. Наоколо са монтирани много пейки, засадени са фиданки, поставени са и кошчета за смет.
Площадката е дарение от „Лидл” – компанията, която сега строи нов хипермаркет в града ни, на бул. „Искър”, северно от комплекс „Гранд”. Досега „Лидл” е изградила над 20 подобни спортни площадки в страната.
Кметът Владимир Георгиев благодари на „Лидл” и изтъкна, че Общината полага целенасочени усилия за създаване на подходящи условия за културна, спортна и туристическа дейност в Туристическата градина и Лаго. През последните години тук са изградени съоръжението самоков и въжен град, а предстои направата и на сцена за културни и спортни прояви.
Вл. Георгиев и Елисавета Бояджиева, проектов мениджър „Експанзия” на „Лидл”, символично дръпнаха лентата и откриха новата площадка.
Последва истински празник за децата и младежите, които първо бяха зрители на изявата на зумба групата на Яна Василева, а впоследствие и сами взеха дейно участие в партито.
„Лидл” е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. В страната ни компанията има 84 търговски обекта в 44 града. Предстои откриването в града ни на най-новия магазин на фирмата.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*