“Спортни таланти” триумфираха на държавното по баскетбол за аматьори в Самоков

През почивните дни Самоков бе домакин на любопитно състезание – финалната осмица на BGO Software Баскетболна лига или националният шампионат по баскетбол за аматьори. В надпреварата участваха първите два тима от четирите региона на лигата – Запад, Изток, Център и Юг. След оспорвани и изпълнени с много емоции и позитивно настроение мачове в спор за титлата излязоха “Спортни таланти” /София/ и “Хебър” /Пазарджик/. Столичани изиграха срещата безупречно, разгромиха опонента си с 95:51 и заслужено стигнаха до титлата във втория сезон на шампионата за непрофесионалисти. В двубой за третото място “Светкавица” /Търговище/ победи с 55:36 “Шоутайм” /Варна/ и заслужи бронзовите медали. Победителите бяха наградени лично от президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, треньорът на “Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров и от спонсорите на проявата.
Хубавото настроение обаче бе не само на паркета, но и на трибуните в “Арена Самоков”. Зрителите не пропуснаха възможността да се снимат със специалната рамка на турнира, както и да си вземат безплатно флагчета, списания и сувенири, с които да запомнят тези дни и да допринесат към общата кауза за повишаване на баскетболната култура в България и развитието на играта в средите на непрофесионалистите.
Организатори на шампионата бяха Българското баскетболно общество с подкрепата на баскет федерацията и водещата IT компания BGO Software.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*