Справедливост сега!

18 – БСП за България

В бушуващо червено море се превърна на 20 май залата на читалище-паметник „Отец Паисий”. Стотици червени балони с изписано числото 18 върху тях възвестяваха номера на бюлетината на „БСП за България” за предстояшите на 26 май избори в страната ни за Европейски парламент.
От сцената пък огромен плакат призоваваше: „Справедливост сега”, на фона на знамето и картата на Стария континент и на разкошни букети цветя.
С овации пълният салон приветства народния представител от Самоков Радослав Стойчев и кандидатите за евродепутати от името на „БСП за България” Деница Златева и д-р Десислав Тасков.
„Бях наскоро в едно видинско село, до границата със Сърбия, забравено от Бога и от Бойко. Но така е навсякъде – ниски заплати, ниски пенсии, практическа липса на здравеопазване особено в малките населени места. Малките предприемачи не се ползват с никаква подкрепа от държавата, а европейските финанси не достигат до тях”, възкликна кандидатката за Европейския парламент.
„Българските граждани не са втора категория, не са второ качество”, категорична бе Златева, която е зам.-председател на Изпълнителното бюро на БСП и отговаря за международната дейност. Тя допълни, че човекът да бъде в центъра на политиките – това е каузата на БСП за България.
„Тежкия бюрократичен брюкселски език ще го преведем на езика на хората”, обеща зам.-председателката на социалистическата партия. „Тези избори са и вот на недоверие – на пагубното управление на ГЕРБ трябва да се сложи край”, посочи кандидатката за евродепутат. Тя допълни, че когато БСП застане начело на страната няма да обвинява за всичко лошо предишните управи и няма министър-председателят да се страхува да отиде в Народното събрание.
Д. Златева посочи, че социалистите искат Европа да е социална и справедлива и това да се почувства от нейните граждани.
„Искаме морал, демократичност, почтеност и единна европейска социална политика”, подчерта д-р Десислав Тасков. „12 години сме вече в Европейския съюз, а хората ги няма, защото не виждат перспектива, стандартът на живот постоянно отива надолу”, констатира кандидатът за член на Европейския парламент и зам.-председател на Областния съвет на БСП във Варна.
Д-р Тасков даде многобройни примери за плачевното състояние на здравеопазването в България. „Не искаме лекарите в нашата страна да се превръщат в търговци; искаме държава, която да може да се справя с проблемите. Сега тук е огромна, крещяща нуждата от справедливост”, заяви д-р Тасков и припомни във връзка с това актуалността на предизборния лозунг на социалистите – „Справедливост сега”.
Радослав Стойчев изрази вяра в победата на евроизборите на 26 май с бюлетината с номер 18, за да се отвори нов път за Европа и за да има достойна България в Европа!

х х х

Невероятен концерт изнесе квартетът на семейство Чаушеви – Величка, Вели, Диана и Георги. С програмата си от народни и родолюбиви песни и собствени разработки те се изявиха не само като превъзходни инструменталисти и певци, но и като пламенни родолюбци. Родителите дават пример на децата си и те вървят по техните стъпки като талантливи творци и патриоти. Не случайно кандидат-депутатите поканиха накрая отново музикантите на сцената, за да им благодарят за чудесните изпълнения и да получат още веднъж овациите на ентусиазираната публика. Деница Златева дори обеща да покани Чаушеви да представят страната ни в Дните на българската култура в Брюксел.  

х х х

Д-р Десислав Тасков е управител на „МБАЛ-Каварна” и председател на БСП в гр. Аксаково. Владее испански, италиански, английски и руски език.

Деница Златева е икономист. Била е народен представител и вицепремиер в служебното правителство през януари – май 2017 г. Владее английски, немски, руски и испански език.

Листата на „БСП за България” се води от Елена Йончева. Тя е завършила журналистика в Москва, специализирала е във Великобритания и САЩ. Автор е на повече от 40 документални филма от най-горещите точки на планетата, както и за фрапиращи случаи на корупция в страната. Носител е на десетки български и международни награди. Говори френски, английски, испански и руски език.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*