Спрете незаконната сеч на Ридо!

Отворено писмо до кмета на общината

Ние, гражданите, изказваме дълбокото си възмущение по повод системното унищожаване на гората в местността Ридо.
От дълги години всяка сутрин сме на Ридо и такава масова, престъпна сеч, каквато сега забелязваме, не е имало. В никакъв случай не приемаме, че се секат само изгорели дървета, макар че и горелите дървета се възстановяват – например в района на ролбана.
С дълбоко възмущение наблюдаваме бездействието на Общината. Единственото й присъствие е боята, с която определя рамките на унищожената гора. Не знаем, че боята може да пази гората. Доколкото имаме сведение, много от служителите в горското стопанство имат дървообработващи цехове. Има безброй други нерегламентирани такива, които стават максимална предпоставка за незаконно изсичане на горите.
Г-н кмете, ние не си затваряме очите, прогледнете и вие и нека тези престъпления да спрат. Ваш дълг е да поемате както плюсовете от длъжността си, така и да се борите с незаконните работи, които се извършват на територията на хубавата ни община.
В противен случай ще бъдете записан в летописа на града като кмет, който с бездействието си е спомогнал за унищожаването на Ридо.
Унизително за нас е да си играем на стражари и апаши с телефон 112 и полицията.
Настояваме да вземете необходимите мерки, за да спре сечта. Ридо е перлата на нашия град – нека го запазим и за нашите деца и внуци.
Б. Р. Писмото е подписано от 150 граждани. Изпратено е освен до в. „Приятел”, и до канал „Рила”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*