Сребро за Райово от Хисар, и Шишмановската група се изяви

Самодейците от Райово

С два сребърни медала и много други награди се завърнаха от Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2014” в гр. Хисар детският танцов състав „Палакарийче” и женската певческа група „Райски гласове” при народно читалище „Христо Ботев-1926 г.” в Райово, съобщи за „Приятел” секретарката на читалището Ани Игнева-Машова.
Шампионатът бе организиран от Община Хисар и Европейската фолклорна академия под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали – ЕАFF.
С грамота се завърна от авторитетния фестивал в Хисар пък Шишмановската фолклорна група с ръководител Иванка Слатинска при читалище „Младост”.
Съставът е заслужил отличието си, както и званието „Лауреат”, за достойно и с високи художествени стойности представяне. Групата е получила и препоръка за участие в Европейския шампионат по фолклор в Несебър и Слънчев бряг. С грамоти са наградени и солистките Мона Славова и Милка Бучова.
Ив. Слатинска помоли да изкаже чрез „Приятел” благодарност на изпълнителния директор на „Самел-90” АД инж. Петър Георгиев за осигурения безплатен транспорт и на шофьора Бойчо Антонов за внимателното отношение по време на пътуването.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*