Сребро и бронз за самоковки от турнира за купа „Верея” под Аязмото

Треньорът Румен Санкийски е вдигнал победоносно ръце след отличното представяне на своите момичета

Два медала – сребърен и бронзов, спечелиха състезателите на самоковския клуб “Сатори” по време на 25-ия турнир по карате за купа “Верея” в Стара Загора.
В кат. над 55 кг при девойките младша възраст Катя Костова завоюва сребърно отличие, показвайки голямо майсторство на татамито. Тя бе близо и до спечелването на титлата, но съперничката й на финала също демонстрира висока класа.
В кат. до 55 кг Мартина Хаджийска пък стигна до третото място въпреки голямата конкуренция и заслужено се качи на почетната стълбичка на победителите.
Другите двама състезатели на клуба ни – Петър Бармов и Стела Василева, не успяха да се преборят за медали, но пък играха с много хъс срещу силните си опоненти и заслужиха уважението на публиката.
След края на спортната проява старшията на “Сатори” сенсей Румен Санкийски похвали подопечните си и им пожела да продължават да израстват и да се раздават както досега на всяка тренировка и състезание.
Участие в турнира в под Аязмото взеха общо над 200 юноши и девойки, мъжи и жени – представители на различни клубове от страната и чужбина. Организатори на надпреварата бяха община Стара Загора и Българската киокушин карате федерация /БККФ/.
Шампионатът в зала “Иван Вазов” бе наистина силен, тъй като представляваше и квалификация за предстоящото европейско първенство през май в гр. Волос /Гърция/. Там Самоков ще има двама представители – световната шампионка Мария Чепилова и постоянно прогресиращата й съотборничка Мартина Хаджийска. Само по себе си това говори за нивото на работа в клуб “Сатори”.

Катя Костова /в средата/ до съотборничките си Мартина Хаджийска /вляво/ и Мария Чепилова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*