Сребро и бронз от Франция за самоковски гимнастички

Нашите момичета /вдясно/ блестят на подиума във Франция

Състезателките по аеробика на клуб „Самоков” надминаха очакванията на международния турнир във Франция /Екс-ле-бен Акуе/, в който участваха. Турнирът бе с ранг на състезание за Световната купа за юноши и девойки. Синтия-Мари Ангелова, Анита Гаврилова и София Вададжийска заедно с още две български момичета – Емилия Будинова и Мари Босилина от „Левски Йова”, завоюваха сребро.
Българската тройка пък с участието на Анита и Синтия стана бронзов медалист. Синтия се класира и на призовото пето място в индивидуалната надпревара за девойки /15-17 г./.
Нашите момичета, водени от треньорите Калоян Калоянов и Диана Борисова, се показаха като отлични състезателки не само в сферата на техническото майсторство, но и по отношение на духа и психиката. Успехът им е още по-голям, като се има предвид, че те за първи път се състезават във възрастовата група на девойките от 15 до 17 години. София навърши 15 години на 8 март, Синтия ще стане на 15 на 23 май, а Анита – на 6 юли.
Председател на клуб „Самоков” е Светлана Атанасова, а членове на ръководството са още Камелия Асенова и Гиргина Рангочева.
През миналата година от международни и национални състезания самоковските представителки завоюваха общо 9 медала – 4 златни, 2 сребърни и 3 бронзови.
Предстои сега – от 10 до 14 април, нашите момичета да спорят за челно класиране в Япония /Токио/. За участие в турнир в Словакия /Нове Замки/ пък на 2 април ще отпътуват 5 самоковски гимнастички и представителки на други български клубове.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*