Други, Новини, Спорт

Сребърен и четири бронзови медала за самоковци

Снимка: авторът

Местността Църковска кория в полите на Витоша събра на 23 август приятелите на ориентирането за 11-ото издание на надпреварата за купа „Кракра Пернишки“.
Жегата край село Рударци разтапяше камъни, разстоянията между контролните точки бяха сякаш безкрайни, а пернишките мухи и комари се хранеха със… състезатели. Нетипично за гъстите гори и стръмни терени, по които напоследък участвахме и свикнахме да виждаме, този път гората беше дъбова, сравнително лесно проходима и определено се „бягаше“.
Това явно допадна на самоковци. След впечатляващ дебют в М12 през това лято най-младият самоковски ориентировач Христо Николов се окичи със сребро – първи медал за него от голямо състезание. Единствената дама в отбора – Даниела Жаркова, спечели третото място. С бронзови медали си тръгнаха и Николай Велков (М18), Христо Манов (М35) и Георги Чешмеджиев (М75).
Само 3 секунди пък отделиха Боян Софин от медал в М21. Иван Николов също завърши 4-и в М14, а Петър Бранков излезе 5-и в М35.
Изглежда, че понатрупаният опит през тази година и неугасващият ентусиазъм започват да се отразяват и в класирането. Следващите стартове са в началото на септември за купа „Рила“ и в държавното първенство в Самоков и Боровец.

Христо Манов

Leave a Reply