Други, Зимни спортове, Новини, Спорт

„Сребърна” Никол Пенова на държавното първенство по биатлон

Самоковката Никол Пенова спечели сребро от държавното лятно първенство по биатлон за подрастващи, състояло се на 19 и 20 септември в Троян. Състезателката на „Рилски спортист” с треньор Вася Стоименова бе втора в индивидуалната надпревара на 5 км сред конкуренцията на близо 30 момичетата. Никол допусна само 4 грешки – най-малко от всички.
В топ 10 влязоха още две самоковки – Христина Аличкова и Янка Чолакова от „Боровец” с треньор Мирослав Кенанов. По-надолу в класирането останаха Стефания Дойнова и Мартина Салим от „Р. спортист”. Георги Петров от „Боровец” пък завърши 6-и при юношите младша възраст.
На 26 и 27 септември в Банско се състоя и държавното първенство за мъже, жени, юноши и девойки старша възраст. В спринта при юношите 7-и се класира Деян Разложки /„Боровец”/. Здравко Тенев /„Р. спортист”/ и Георги Петров /„Боровец”/ бяха 11-и и 12-и.
Бенефис на шампионата записа Красимир Анев, станал пети в спринта при мъжете. Европейският шампион за 2019 г. се отказа неотдавна от професионалния спорт и участва сега на практика без подготовка.

Leave a Reply