Зимни спортове, Новини, Спорт

Сребърни медали за момичетата на клуб „Боровец” от държавното първенство по биатлон

Около 70 състезатели от 10 клуба участваха в държавното първенство за юноши и девойки младша възраст и момчета и момичета старша възраст, състояло се от 24 до 28 февруари на писта „Бистрица” в Боровец.
Най-добре се представиха биатлонистите на двата клуба от Троян – „Аякс” и „Амбарица”, които спечелиха 27 отличия от общо възможни 45. С най-много златни медала – 7, пък се отличи отборът на „Сапарева баня”.
Самоковци също имаха поводи за радост, тъй като щафетата на клуб „Боровец” при момичетата старша възраст в състав: Янка Чолакова, Христина Аличкова и Костантина Василева заслужи сребърните медали. Пета в същата надпревара пък завърши тройката на „Рилски спортист”: Стефания Дойнова, Никол Пенова и Мартина Салим.
Триото на „Р. спортист” Никола Бозов, Даниел Димитров и Божидар Пенов зае 4-ото място при момчетата ст. възраст.
В индивидуалните стартове най-предни класирания записа Янка Чолакова, което бе 4-а в индивидуалната надпревара на 5 км, 6-а в спринта на 3.6 км и 5-а в преследването на 4 км. Съотборничката й Христина Аличкова пък даде 9-о време в спринта.
Георги Петров от „Боровец” записа едно 5-о и две 6-и места при юношите мл. възраст. В същата група Георги Зетов от „Р. спортист” завърши на три пъти в топ 10.
В първенството участва и Християна Вукова от „Р. спортист”.

Leave a Reply