Баскетбол, Новини, Спорт

Срещу „Ямбол” в петък – дерби за третото място

Добрите игри на гарда на „Рилски спортист” Христо Захариев не останаха незабелязани от баскетболните капацитети в страната. 22-годишният талант избухна с 24 точки при успеха на своите над „Черно море” насред Варна в последния кръг /86:73/, с което счупи собствения си рекорд от началото на сезона в елитната дивизия.
С отличната си игра в морската столица Захариев попадна и в идеалната петица на кръга. Активът на Ицо е 24 т., 4 асистенции, 2 борби, 1 открадната топка и 1 блок, което му оформя КПД от 24 пункта.
Компания на софиянеца в престижната класация правят още Дарил Уоткинс и Павел Маринов от „Лукойл Академик”, Атила дос Сантос /„Балкан”/ и Димитър Маринчешки /„Спартак”-Пл/.
С представянето си напоследък един от най-перспективните млади играчи в страната на практика си гарантира титулярно място за дербито срещу „Ямбол” днес, петък, 30 ноември.
Двубоят в „Арена Самоков”, който е с необичайно късен час – 20,00, решава съдбата на третото място в Националната баскетболна лига. Силните игри на “скиорите” логично ги направиха фаворит на букмейкърите в цяла Европа. Най-голямата световна букмейкърска къща Sportingbet дава леко предимство за “Рилски спортист”. Ставката за “1” е 1.625 срещу 1.91 за гостите от Ямбол.
Освен Христо Захариев, и други кадри на „Рилецо” намериха признание в различните надпревари. Тежкото крило Бракстън Дюпри е втори по брой овладени топки /12/, непосредствено зад бившия играч на отбора ни и настоящ състезател на „Берое” Атанас Радев, който има 13.
Плеймейкърът Бранко Миркович пък е начело в класацията по брой откраднати топки /общо 5/, колкото имат и Уоткинс, Николай Стоянов /„Черно море”/ и Димитър Димитров /„Левски”/.

Leave a Reply