Стадион „Искър” се оказа щастлив за Брацигово /ВИДЕО/

Предварителният плейоф за попълване на Югозападната „В” група между „Брацигово” и „Малеш” /Микрево/, състоял се на 4 юни на ст. „Искър” в града ни, донесе щастливи емоции за тима от Пазарджишко, триумфирал с 2:1 след голове на Борис Георгиев и Гриша Иванов. Така ФК „Брацигово” си осигури директна среща за класиране в по-горната група срещу „Марек” /Дупница/ на 8 юни на ст. „Локомотив” в столицата.
Мачът в Самоков не оправда очакванията на букмейкърите, сочещи тима от Микрево за фаворит. Брациговци откриха резултата в самото начало на мача, но допуснаха изравняване в 79-ата мин. Все пак малко преди края те нанесоха своя съкрушителен удар след отлична комбинация в наказателното поле на символичните гости и си гарантираха успеха с 2:1.
Победителите, известни сред обществеността в Брацигово и района като „Барселона” поради сходството в екипите, бяха подкрепяни от атрактивна агитка от около 150 души, които не спряха да пеят през всичките 90 минути. Мощни възгласи „Само „Барса”, обичаме те”, „Барселона шампион”, „Барса”, Барса” и „Бийте Микрево” кънтяха от главната трибуна на ст. „Искър”.
В началото на двете полувремена агитката запали червени факли и хвърли десетки ленти на пистата на стадиона, придавайки латиноамериканска атмосфера на дуела. Мексиканска вълна пък допълни това усещане. Впечатление на по-наблюдателните запалянковци направи и знамето-трикольор на Народна република България, което се развяваше от трибуните.
В един момент от втората част разгорещените привърженици на „Брацигово” бяха предупредени да не хвърлят бомбички около скамейката на противника, тъй като ги грози лишаване от домакинство за една среща. Моментално феновете групово решиха да хвърлят останалите си бомбички… зад линейката. За съжаление, фен изгори ръката си с факла и се наложи да потърси медицинска помощ. Ядосани от бурната радост на голмайстора на микревци при изравнителното попадение пък част от запалянковците в сектора използваха възможността да го прокълнат с думите „Прасето да ти умре”…
Самоковски зевзеци пък веднага свързаха присъствието на част от футболистите и треньорския щаб на „Рилски спортист” в лицето на Васил Киров, Росен Пътников, Калоян Попов, Петър Аджов, Данчо Чалъков и Николай Вуков с наблюдението на евентуални нови попълнения за тима наесен.
Припомняме, че в началото на сезона бе открит реновираният стадион на ФК Брацигово” „Христо Гюлеметов-Бонбона”. Спортният комплекс – бижу е обновен чрез проект по ОП „Развитие на селските райони” на стойност 4,9 млн. лв.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*