Стана ясно защо имаше масово присъствие на жандармерия в Самоков в началото на февруари

В общината на 1 и 2 февруари бе проведена специализирана полицейска операция за предотвратяване, пресичане, разкриване и документиране на разпространението на акцизни стоки без бандерол; незаконна сеч; нарушения в данъчното и трудовото законодателство; разпространение на наркотични вещества; нарушения на Закона за движение по пътищата; нарушения, свързани със Закона за закрила на детето и др.
През двата дни са проверени 132 моторни превозни средства и 203 души. По Закона за движение по пътищата и Наредба № 1 на Общината са съставени общо 26 акта. Издадени са 13 фиша по Закона за движение по пътищата. За шофиране с алкохол над допустимите граници са образувани две бързи производства. За срок до 24 часа са задържани трима души. Открито е и лице, обявено за общодържавно издирване.
Съвместно със служители на държавните контролни органи са проверени 8 обекта – дискотеки, барове, нощни клубове и др. От служителите на НАП са изготвени 8 протокола, като за установените нарушения ще бъдат състазени актове и ще се запечата един от проверените обектите. От Инспекцията по труда са връчени 4 призовки за предоставяне на допълнителни документи. От представители на Пожарната е констатирано нарушение и ще бъдат съставени два акта.
При проверката дискотека в Боровец се оказала затворена за частно парти. В заведението имало 96 ученици от 8 до 10 клас заедно с двама учители и един пълнолетен придружител. Учителите и придружителят не представили декларации от родителите на непълнолетните ученици за присъствието им в нощно заведение след 22 ч.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*