Новини, Спорт, Футбол, Читателски

Стенли, с теб сме! Ще победиш и този път!

Новината за тежкото заболяване /левкемия/ на Стилиян Петров обиколи света буквално за час. Линкове във фейсбук, послания в туитър, коментари в спортни сайтове и т. н….
Мен ме завари у дома, докато говорех с приятел за изненадващата смърт на бившия италиански волейболен национал Вигор Боволента.
Краката ми се подкосиха и сякаш някой ме заля с гореща вода. Ще кажете, не преувеличавам ли? Та такива неща започнаха да се случват все по–често в днешния спортен свят… Може би трябва да ги приемам по-спокойно…
Не, не преувеличавам. И нека ви обясня “защо”.
Ние сме българи. Дали ни харесва или не, много често сме очерняни в Европа и по света. Хвърлят кал в лицата ни, смятат ни за втора стока. За щастие, открояват се и имената на хора, работещи през живота си за представянето на България в един по-добър аспект. /Колкото и малко да са тези хора, трябва да сме благодарни, че ги има, за да можем гордо да казваме “Аз съм българин!”/
Едно от тези имена е Стилиян Петров – капитанът на “Астън Вила” и на българския национален отбор по футбол.
Не ми се иска да пиша дълги текстове, в които да обяснявам какъв човек е Стилиян. Мисля, че всички добре го знаем – здраво стъпил на земята мъж, държащ се отговорно и сериозно, обичащ семейството си и уважаващ всички.
Това, което искам да направя чрез този кратък и емоционален текст, е да ви призова:
„Години наред българското общество е разединено, винаги се делим на различни лагери, известни сме помежду си с тезата „Не ме интересува на мен да ми е добре, важното е на другия да му е зле.”
Нека да се обединим, да покажем на Стилиян, че е важен за нас. Макар и много пъти да сме „плюли” по него, вероятно сме го и наскърбявали с фенските си изблици… Все пак и въпреки това!
Сега е моментът да изразим подкрепата си към един голям българин, към един голям човек!
Стенли, с теб сме! Вярваме, че ще победиш и този път!”

Виктория Георгиева

Leave a Reply