Други, Новини, Спорт

Стефан Тръпчев втори в националния шампионат

Стефан Тръпчев /вляво/

Автомобилизъм

Голям успех за самоковския автомобилен спорт постигна Стефан Тръпчев. В първия кръг от националния дрифт шампионат, състоял се на пистата край радомирското село Кондофрей, той се пребори за призовото второ място.
Надпреварата се проведе в два дни – 20 и 21 април, като в събота бе квалификацията, а в неделя един срещу друг се изправиха осемте най-добри дрифтъри по схемата на директни елиминации. Интересно е да се отбележи, че на квалификациите Стефан бе над всички – даде най-добро време и влизаше в завоите с най-голям ъгъл и наи-висока скорост, което е от най-важно значение при дрифта.
На финалите втория ден, наблюдавани от около 1500 любители на автомобилизма, Тръпчев кара със смочувствие своето BMW 328 и достигна без проблеми до големия финал. Там, в равностоен дуел, бе победен от софиянеца Цветан Евтимов, също с ВМW.
“Доволен съм от представянето си и от колата. Още повече, че това бе първо състезание за годината. Имах шансове да се преборя и за първото място, но финалът бе компрометиран от други фактори, които не искам да коментирам. Надявам се още следващото състезание да изкача последното стъпало към върха”, сподели нашенецът.
Трасето край Кондофрей опитаха рекорден брой участници – 44, сред които имаше представители и на Сърбия, Македония и Румъния.
“Благодаря на всички приятели и познати, както и на автосервиз “Ивхрон”, които много ми помагат. В Кондофрей пък бях приятно изненадан и от самоковска агитка, която наброяваше 30 души и ме подкрепяше непрекъснато”, щастлив бе Ст. Тръпчев.
По програма вторият кръг на националния шампионат ще се състои в началото на юни на пистата край Хасково.

Leave a Reply