Стефан Ярловски от клуб „Боровец” спечели лятното държавно първенство по ски алпийски дисциплини

Три медала спечелиха самоковските състезатели на лятното държавно първенство по ски алпийски дисциплини за момчета и момичета младша и старша възраст, състояло се в края на септември на стадиона на НСА в София.
По време на надпреварата бяха тествани специфични физически качества – линейна бързина, взривна сила, пъргавина и координация, гъвкавост и издръжливост. Изводите са, че при някои младежи се забелязва известен прогрес, но като цяло младите трудно усъвършенстват техниката на бягане, скачане и координация. Ниски са и скоростно-силовите показатели за възрастта, а липсват и гъвкавост, и издръжливост.
Най-добре от самоковските скиори се представи Стефан Ярловски от клуб „Боровец”, който триумфира при момчетата до 16 г. Той даде най-добри резултати в бяганията на 30 и 800 метра, в скока от място, правенето на 20 скока и осморка, като не бе сред лидерите единствено при упражненията за гъвкавост. Съотборниците му Георги Морунов и Мартин Ярловски пък завършиха на четвърто и пето място.
При 16-годишните момичета Белослава Маджарова зае третото място, а четвърта и седма се наредиха Мартина Иванова и София Стоянова – и трите от клуб „Боровец”.
Последното отличие стана достояние на Мартин Мартинов от „Чамкория”, който бе трети при 14-годишните. В десетката тук влязоха още Красимир Вададжийски и Даниел Христов.
На една позиция зад призовата тройка при момичетата до 14 г. пък завърши Венета Галчева от „Чамкория”. Седма тук бе съотборничката й в „Чамкория” Росица Мирчева, а веднага след нея се нареди Кристина Георгиева от „Боровец”.

Делян Василев

 

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*