Други, Зимни спортове, Новини, Спорт

Стефан Ярловски от клуб „Боровец” спечели лятното държавно първенство по ски алпийски дисциплини

Три медала спечелиха самоковските състезатели на лятното държавно първенство по ски алпийски дисциплини за момчета и момичета младша и старша възраст, състояло се в края на септември на стадиона на НСА в София.
По време на надпреварата бяха тествани специфични физически качества – линейна бързина, взривна сила, пъргавина и координация, гъвкавост и издръжливост. Изводите са, че при някои младежи се забелязва известен прогрес, но като цяло младите трудно усъвършенстват техниката на бягане, скачане и координация. Ниски са и скоростно-силовите показатели за възрастта, а липсват и гъвкавост, и издръжливост.
Най-добре от самоковските скиори се представи Стефан Ярловски от клуб „Боровец”, който триумфира при момчетата до 16 г. Той даде най-добри резултати в бяганията на 30 и 800 метра, в скока от място, правенето на 20 скока и осморка, като не бе сред лидерите единствено при упражненията за гъвкавост. Съотборниците му Георги Морунов и Мартин Ярловски пък завършиха на четвърто и пето място.
При 16-годишните момичета Белослава Маджарова зае третото място, а четвърта и седма се наредиха Мартина Иванова и София Стоянова – и трите от клуб „Боровец”.
Последното отличие стана достояние на Мартин Мартинов от „Чамкория”, който бе трети при 14-годишните. В десетката тук влязоха още Красимир Вададжийски и Даниел Христов.
На една позиция зад призовата тройка при момичетата до 14 г. пък завърши Венета Галчева от „Чамкория”. Седма тук бе съотборничката й в „Чамкория” Росица Мирчева, а веднага след нея се нареди Кристина Георгиева от „Боровец”.

Делян Василев

 

Leave a Reply