Култура, Новини

Стилен концерт в читалище-паметник “Отец Паисий” като увертюра към празниците

Коледният концерт в читалище-паметник „Отец Паисий” на 19 декември бе подходяща и много приятна увертюра към наближаващите празници на Рождество Христово и Нова година. Изпълненията на съставите създадоха истинско празнично, светло настроение и предизвикаха многократни овации и възгласи на одобрение от страна на отзивчивата публика.


„Хорото” поведе хор „Рилска песен” под ръководството на Борис Георгиев с „Аве Мария”. Като солистка отново много успешно се изяви Аглика Крушовенска.
Изключително жизнерадостен бе своеобразният миниконцерт на вокално трио „Дилижанс” – Димчо Тосков, Надя Миткова и Ваня Делибашева. „Рано е да остаряваме”, „Не ми се прибира” и други хитове, както и артистичното поведение на участниците предизвикаха възторга на зрителите и слушателите в залата.
Щафетата пое вокално-инструменталният състав „Лунни лъчи” с ръководител Цветан Ангелов с „Кармелита”, „Хора и улици” и други неувяхващи мелодии. Принос за разнообразието и доброто равнище на концертната проява даде и дамската вокална група „Самокови”. Буйните танци и красивите носии на многобройните участници във фолклорния ансамбъл „Самоков” с ръководител Борислав Искрев пък сложиха запомнящ се финал на вълнуващия спектакъл.


Накрая водещата Ралица Стоянова предостави думата на председателя на читалището Стоян Пашов, сам член на един от съставите /”Лунни лъчи”/, който благодари от сърце на всички участници в програмата, както и на хората, трудили се през изтичащата година в читалището. Пашов пожела светли празници и здраве на всички присъстващи през 2019-а, когато читалището ще чества своя 160-годишен юбилей.
Междувременно пък Дядо Коледа зарадва с красиви големи стенни календари и участници, и публика.

Тодор Попов

Leave a Reply