Стилиян Баласопулов: „Детските стоки за нас са сред най-важните”

Навръх 1 юни в града ни гостува председателят на Националния съюз на ТПК Стилиян Баласопулов. Пред представител на „Приятел” гостът заяви, че посещението му тук в Международния ден на детето е подкрепа за дейността на ТПК в интерес на най-малките потребители – децата.
Баласопулов посети магазина на ТПК „Михаил Дашин” в пазара, където се предлагат и много стоки за малчугани – бебешки и детски дрешки и обувки, играчки, одеяла и др. При това – с добро качество и на конкурентни за днешно време цени. „Нашите стоки по традиция са свързани с ежедневния живот на хората, не са скъпи и са много подходящи за днешно време”, отбеляза председателят на НС на ТПК.
Магазинът, открит в края на м. г. по инициатива на съюза и на ръководството на ТПК „М. Дашин” с председател Георги Митев, предлага и други стоки – производство на кооперации от София и Варна, Трявна и Ловеч, Котел и Смолян, Ихтиман и Костенец… Някои от производите са дело на хора с увреждания. Голяма част от изделията отговарят на международните стандарти ISO 9001, ISO 9015.
НС на ТПК е и организатор на Европейския форум за социално предприемачество, който се провежда от 7 години в Пловдив съвместно с Министерството на труда и социалната политика, Агенцията за хора с увреждания и Европейския икономически и социален комитет. Провеждането на този форум е включено и в програмата за българското председателство на ЕС през първото полугодие на 2018 г.
„Ще засилваме партньорството с общините”, каза още Ст. Баласопулов и добави, че предстои във връзка с това и среща с ръководството на Самоковска община. Много ще се разчита на възлагането на обществени поръчки, чрез които от една страна се гарантира заетост на работниците, включително на хора с увреждания, а от друга – се осигурява възможност за производство на много полезни стоки за деца и възрастни.
Планира се още обслужването, включително в Самоков, да се модернизира, търговските работници да преминат обучение, а асортиментът на изделията да се разнообрази, като се имат предвид специално предпочитанията на младите хора. „Дори мислим за изпълнение на конкретни поръчки на клиентите”, заключи Стилиян Баласопулов, който е и вицепрезидент на СЕКОП /Европейската организация на производствените кооперации/.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*