Зимни спортове, Култура, Новини, Образование, Спорт

Стипендиантите на Общината

При честването на Празника на Самоков на 21 август на централния площад „Захарий Зограф” бяха тържествено връчени удостоверенията на новите стипендианти на Община Самоков.
Йоанна Хамамджиева, Персиана Цанкова и Калина Митрева са лауреати на стипендии на името на Константин Фотинов. Йоанна е победителка в международен конкурс за новела на английски. Персиана има първи награди от национални литературни конкурси. Калина пък е спечелила областния кръг на олимпиадата по нески и се е представила отлично на националния кръг и в театъра на немски език.
Носителката на стипендия в областта на природоматематическите науки на името на акад. Любомир Чакалов – Михаела Вукова, е класирана първа в национален конкурс за Космоса и трета в национален конкурс за компютърна рисунка.
Стипендии за постижения в сферата на музикалното изкуство на името на проф. Васил Стоин са присъдени на Диана Чаушева за многобройните й награди и призови места в международни конкурси /наскоро тя бе поканена за участие и в майсторски клас в Испания/ и на Лора Генова за отличните й изяви във вокална група „Медени звънчета” и в китарния ансамбъл „Акустика”. 
Стипендията „Наум Хаджимладенов” пък се предоставя на Павел Вълков – носител на първа награда от националния конкурс за детска рисунка в рамките на Националната награда „Захарий Зограф”.
Младият алпиец Стефан Ярловски стана лауреат на стипендията за спорт благодарение на двете си републикански титли и други призови класирания.
Всички стипендианти ще получат през новата учебна година по 1000 лв.
С 500 лв. пък е премиран като млад талант в зимните спортове /до 14 години/ Дани Чолаков. Той има три златни, два сребърни и три бронзови медала от държавни първенства.
С поощрения са удостоени младите спортисти Изабел Крамарска, Деян Разложки, Павел Марков, Антоний Антонов и Алекс Чалина.
Всички стипендианти имат отличен успех в училище.
Новите стипендианти са определени от Експертна комисия към Общината.

Leave a Reply