Култура, Новини, Туризъм

Стоте природни феномена на България – защо сред тях да няма и от нашия край!?

“Стоте природни феномена на България” е новата инициатива на Българския туристически съюз за 2012 г. Идеята е на всички българи да бъдат предложени още 100 туристически обекта и чрез опознаването им да се възроди любовта към родната природа.
За целта до кметовете на всички общини в България са изпратени писма, в чийто отговор би трябвало да се съдържат предложения за намиращите се по места природни забележителности, останали встрани от вниманието до този момент или известни само на местните жители.
Инициативата на БТС ще бъде разработена по подобие на известната вече „Опознай България – 100 национални туристически обекта”.
До момента са направени предложения /в списъка на обектите, които община Самоков може да предложи/ за Седемте рилски езера, Черната скала и водопада „Скакавец” /или малкия „Скакавец”/.
Очакват се още предложения в най-скоро време, тъй като крайният срок за пълния списък на предложенията в БТС е 29 февруари 2012 г.
Мотивираните си предложения можете да изпращате в Община Самоков, стая 227, Снежана Лалева – гл. експерт „Образование,спорт, младежки дейности”, или в ТД „Рилски турист”.
В. “Приятел” се присъединява към инициативата и очаква предложения и в редакцията. Би било чудесно да се възползваме от тази възможност и да привлечем още туристи тук чрез непознати или малко познати в страната прелести на Рила и района.

Leave a Reply