Стотици деца се научиха да карат ски

Александър Шаренкапов, Иван-Александър Грозданов, Весела Узунова и Петя Христова показват завоюваните трофеи на съучениците си от НУ „Станислав Доспевски”

Приключи 6-ото издание на програмата „Научи се да караш ски”. По този случай 52 най-добри малки скиори от Самоков и региона се състезаваха на 28 март на финала в Боровец /писта „Иглика”/.
След оспорвана борба при момичетата победата заслужи Веселина Узунова, следвана от Ванеса Кроснева и Петя Христова.
Момчетата показаха завидни за възрастта си технически умения. Шампион стана Иван-Александър Грозданов, а втори и трети се наредиха Александър Шаренкапов и Даниел Огнянов.
Класиралите се от 1-о до 4-о място бяха наградени с 4-дневна ски ваканция в Банско. Всички класирали се от 1-о до 6-о място пък заслужиха двудневна уикенд лифт карта със ски екипировка за двама в Боровец.
Наградите връчиха генералният секретар на Българската федерация по ски Пепа Мицева и спортният директор на „Бороспорт” АД Георги Кочов.
Сред присъстващите бяха директорката на дирекция в Министерството на младежта и спорта Мария Стефанова, началничката на Регионалния инспекторат по образованието в Софийска област Мила Манчева, зам.-председателят на Федерацията по ски Георги Бобев, зам.-кметът на Самоков Васил Сайменов, общински съветници.
Организатори на програмата са Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и ски федерацията. Целта е да се даде възможност на децата от I до IV клас да се докоснат до магията на белите спортове. През последните 6 години в рамките на програмата са се научили да карат ски над 14 хил. малки ученици от страната. Само през този сезон ски умения по програмата са придобили общо около 2400 деца. Освен на Боровец, те са се обучавали и в Банско, Пампорово, Бяла черква и на Витоша.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*