Новини, Снимки, Шарен свят

Стотици деца танцуваха и се забавляваха навръх 1 юни на площада в Самоков /СНИМКИ/

Международният ден на детето 1 юни се превърна в истински празник за стотици самоковски деца, които се включиха в състоялия се за втора поредна година на централния площад „Захарий Зограф” фест „Самоков танцува”. Регламентът през тази година бе променен и това позволи на децата от публиката да се превърнат и в съавтори на празника. Те се раздадоха до край и се включиха наравно в забавната част на проявата.
Движение на сцената показваха няколко състава, докато пред тях, на самия площад, малчугани се опитваха да им подражават. Най-добрите имитатори бяха удостоени с награди, осигурени от Общината. Част от празника станаха танцов състав „Кати” с ръководител Катрин Митева, която се изяви и като водеща, заедно с Кристиян Гочев, фолклорен танцов ансамбъл „Самоков” с ръководител Борислав Искрев, група „Огнени стъпки” с учители Боряна Спасова и Константин Ахтаподов от ОУ „Христо Максимов”, деца с ръководител Радостина Симонова от ДГ „Детелина”. Лия Ангелова пък демонстрира енергични и разнообразни брейк танци. Оригинално пременени аниматори от „Синята къща” на Мис Ели пък забавляваха публиката и станаха повод за много снимки, шеги и закачки.
Участниците в съставите заслужиха грамоти и подаръци, а останалите деца и младежи получиха балони. Поздрав към присъстващите отправи секретарят на Общината Ангелина Вангелова.
Разнообразни сергии, предлагащи от пиле мляко, както се казва, пък направиха празника за децата още по-незабравим.

Делян Василев

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=2110343258995612

Leave a Reply