Стотици самоковци подадоха ръка на Христо Симеонов

Снимка: Пламен Лобутов

В тържество на приятелството и човеколюбието се превърна благотворителният концерт за даряване на средства на 24-годишния Христо Симеонов, нуждаещ се от лечение в Турция.
Читалище-паметник „Отец Паисий” на 16 ноември бе буквално препълнено от хора на всякаква възраст – от невръстни дечица от пенсионери, всеки от които пусна своята парична лепта за съхраняване на здравето и живота на младия Христо. Всички получиха и картички, на които сърце е стоплено от много ръце и грее надписът „Благодаря!”
Трите млади дами, подели хуманната идея за концерта под надслов „Да подадем ръка на Ицо” – Христиана Видинова, Даниела Георгиева и Марина Милева, могат да бъдат удовлетворени. Стотици подадоха ръка на младия мъж и то не само с парите си, пускани в специална прозрачна урна, а и със сърдечните си пожелания – гласни или негласни – Христо да оздравее и да се радва на живота, на своите близки и приятели.
На сцената пяха с добри помисли Елена Несторова, Георги Николов-Гопето, Габриела Даганова, Благовест Бичаков, дует „Пирин” /Радостина Димова и Румен Иванов/, квартет Чаушеви /Величка и Вели Чаушеви и техните талантливи деца Диана и Георги/.

Снимка: Пламен Лобутов

С чудесни изпълнения на цигулка малката Диана Чаушева просълзи хората в залата. Акомпанираше й нейният баща Вели Чаушев. Топло бе посрещнат и майсторът на гайдата Владо Чифлиджанов.
Разиграха сърцата и предизвикаха бурни и продължителни аплодисменти танцьорите от „Кати денс” с ръководител Катрин Митева, балетната школа на Ралица Стоянова, зумба групата на Яна Василева, формация „Росица” с ръководител Росица Павлова, състав „Рила”, фолклорният ансамбъл „Рила” с ръководител Кирил Амбарков, фолклорният ансамбъл „Самоков” с ръководител Борислав Искрев.

Снимка: Пламен Лобутов

Десетките певци, музиканти и танцьори и стотиците им почитатели в залата се сляха в едно ядро от човеци с чисти помисли, с желание да тържествува добротата между хората, да се установят помежду ни човешки, приятелски отношения. „Приятелството ни прави по-добри, по-смели, по-истински”, пък възкликнаха от сцената трите чаровни инициаторки на благотворителната изява.
В понеделник, на 19 ноември, стана ясно, че на благотворителния концерт са събрани 4637.60 лв. Още в същия ден те са прехвърлени по сметката на Христо Симеонов. В тази сума влизат и събраните от учителите и учениците от Професионалната гимназия по туризъм /където Христо е учил/ 480 лв.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*