Стотици самоковци се стекоха на събора в Райово

Огромен интерес сред жителите на Самоков и района предизвика традиционният илинденски събор в Райово в събота, на 26 юли. Местните хора и техните гости се веселиха до късно под звуците на първомайския оркестър „Фолк Палитра“ с ръководител Петър Войников. Домакините за пореден път доказаха, че са най-добрите игроорци в общината, кършейки снага в разнообразни ритми.
Десетки сергии задоволяваха желанията и потребностите на празнуващите. Плюшени животни, всевъзможни играчки, тениски на футболни отбори, батути, въртележки, оригинални игри и бижута радваха малчуганите, пък и по-възрастните. Големи опашки имаше и на щандовете със сладка царевица и палачинки. Околните заведения пък се пукаха по шевовете, докато прииждащите посетители трудно намираха място за паркиране на автомобили…
Раздаден бе и курбан, приготвен под ръководството на майстор готвача Георги Васов в 20 казана по 100 литра.

Млади ентусиасти се пробваха да издържат поне 2 минути на лоста, при което щяха да получат 50 лв. Докато имаше наш представител на събора обаче не се намери толкова издръжлив човек. За опитите си всеки желаещ се разделяше с 5 лв.
Пъстри хора се виха до късно в центъра на селото

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*