Култура, Новини

Стоян Доспевски на 2 х 25

С фамилията на един от нашите най-изявени живописци – Станислав Доспевски, но в съвсем друго амплоа, се изявява Стоян Доспевски. Той започва своята певческа кариера през 1994-1995 г. и до днес е на сцената.
Навръх 1 април Стоян влезе във втората половина на своя живот. Читалище-паметник „Отец Паисий” събра по случай 50-годишния му юбилей приятели, роднини, съученици и почитатели, за да засвидетелстват уважението си към Стоян и неговото певческо творчество.
В началото на концерта си Доспевски благодари от сърце на всички, които са го почели, както и на спонсорите на изявата – „Гюнкин текстил” и механа „При Соте”. Заредиха се песен след песен, като на фона на някои от тях млади танцьори от Драгушиново изпълваха сцената с танци, усмивки и жизнерадост. Публиката ръкопляскаше и припяваше.
Бурен смях и оживление настъпиха пък, когато на сцената с шопски хумор се изяви познатата от Ансамбъла на МВР и от тв предаването „Сите българе заедно” Зоя Колева.
Много подаръци, цветя и най-искрени пожелания за здраве и нови творчески постижения получи юбилярят – от председателя на читалището Стоян Пашов, от някогашния 11-б клас, от Дома за стари хора, където певецът често гостува. Накрая имаше и коктейл.

Димитрина Божилова

Leave a Reply