Зимни спортове, Новини, Спорт

Страхотен Красимир Анев навакса 20 позиции в преследването и завърши 15-и в Италия!

В навечерието на европейското първенство и малко преди олимпиада в Южна Корея Краси Анев показва все по-добри резултати. Днес спортист № 1 на Самоков за 2017 г. завърши на 15-о място в преследването на 12.5 км в италианския зимен център Антхолц-Антерселва. 30-годишният състезател тръгна от 35-ата си позиция във вчерашния спринт, повали 18 от 20-те мишени по време на четирите си стрелби и записа трети най-добър личен резултат за сезона. Така Анев за пореден път направи силно класиране по едно от любимите си трасета в Антхолц-Антерселва, където има и 7-о място отново в преследването отпреди 4 г. В последната обиколка Краси кара наравно с руснака Антон Бабиков и не позволи на доказани бегачи като Доминик Виндиш, Андрейс Расторгуевс и Бенедикт Дол да го изпреварят.
Иначе сякаш извънземният норвежец Йоханес Тингнес Бьо дублира вчерашната си победа от спринта и в преследването с безгрешна стрелба и най-добро бегово време. Лидерът в подреждането за Световната купа Мартен Фуркад пак преклони глава пред скандивеца и зае второто място. Руснакът Антон Шипулин се изкачи с една позиция от спринта и след четвъртото си място вчера се качи на почетната стълбичка в преследването.
Краси бе единственият български представител в състезанието, тъй като Владимир Илиев, Антон Синапов и Димитър Герджиков останаха извън първите 60 биатлонисти в спринта и нямаха право да участват в преследването.
Утре предстои и последната надпревара от 6-ия кръг за Световната купа – масовият старт на 15 км, в който ще участват най-предно класираните 25 биатлонисти и петте най-добре представили се състезатели на италианска земя.

Leave a Reply