Страхотен Краси Анев почти изравни рекорда си, влезе в топ 10 на старта на сезона

Самоковският ас в биатлона Красимир Анев затвърди приятните впечатления от подготвителните състезания преди началото на сезона за Световната купа, където само преди десетина дни завърши на трето място в масовия старт в Шушоен, Норвегия. Вчера – в първия декемврийски ден за 2016 г., в шведския зимен център Йостерзунд, нашият съгражданин се класира на 7-о място в първия индивидуален старт на 20 км за сезона! Краси допусна по една грешка при първите си две влизания на огневия рубеж /от общо 4 стрелби/ и финишира на 2:29.3 мин. от победителя Мартен Фуркад /Франция/. Така той остана само на три позиции от рекордното си постижение – четвъртото място в масовия старт в Оберхоф, Германия, на 11 януари 2015 г.
Втори в Скандинавия стана норвежецът Йоханес Бьо, а трети се нареди Владимир Чепелин от Беларус.
Другите българи в надпреварата – Владимир Илиев /6 грешки/, Антон Синапов /3/ и Михаил Клечеров /4/, завършиха съответно на 34-о, 37-о и 76-о място.
Следващият старт от програмата на първия кръг на Световната купа – спринтът на 10 км, е насрочен за утре – събота, 3 декември, от 15.40 ч. Състезанието ще бъде предавано на живо по телевизионния канал БНТ HD.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*