Баскетбол, Новини, Спорт

Стрийтбол шоу в събота

Изявите по случай Празника на Самоков /14-21 август/ ще имат специален баскетболен привкус. Пред зала “Самоков” тази събота, на 17 август, ще се проведе 3х3 турнир за Купата на града, организиран под егидата на Общината и БК “Рилски спортист”.
Състезанията ще са във всички възрастови групи: момчета и момичета до 12, до 15 и до 18 години, а черешката на своеобразния спортен празник ще бъде турнирът при мъжете над 18 г.
Очаква се участие в надпреварата да вземат самоковските баскетболисти Станислав Ваклинов и Любомир Киров, както и вече наложили се имена на 3х3 сцената от София и от други близки градове – Костенец, Долна баня, Ихтиман.
За целта ще бъде използвана и официалната 3х3 настилка, предоставена от федерацията по баскетбол. За най-малките пък ще бъдат поставени допълнителни конструкции на паркинга пред залата.
Състезанията в детските групи ще започнат от 10 ч., а групите до и над 18 години ще стартират два часа по-късно. Непосредствено преди полуфиналите при мъжете ще има и зрелищен конкурс за забивки. Записването за участие ще се извършва на място до половин час преди началото на отделните надпревари, а отборите могат да се регистрират и чрез онлайн платформата 3x3planet.com.
При интерес ще бъде организиран и турнир за жени над 18 г., а ако не се съберат достатъчно състави, желаещите да премерят силите си ще бъдат включени към другите възрастови групи.
Организаторите съобщиха, че са осигурени маркови предметни награди. За настроението на присъстващите ще се грижи и специално нает диджей.

Leave a Reply