Култура, Новини

Строителите-ветерани почетоха професионалния си празник

Димитър Войнов

Деня на строителя – Димитровден, клубът на строителите-ветерани чества на „патерица” – на 28 октомври, в ресторант „Тропикана”. Поканен от председателя на клуба Димитър Йончев, кметът Владимир Георгиев връчи почетния златен знак на Самоков на инж. Димитър Войнов. Бившият дългогодишен директор на СД „Изграждане на селищни системи” бе удостоен през септември от Общинския съвет с високата награда за неговия принос в сферата на строителството в града и района и по случай 85-годишния му юбилей. Д. Войнов сега е доайен на клуба.
Градоначалникът сърдечно приветства всички събрали се и изрази своето преклонение пред тяхната всеотдайна работа в продължение на десетилетия за развитието на общината.
С грамоти по повод навършването на кръгли годишнини бяха наградени членовете на клуба Борис Манчев, Боян Брейчев, Веселин Игнев, инж. Димитър Войнов, Ели Бехар, инж. Симеон Пешов, Станчо Воденичаров и Филина Владимирова. Те бяха топло приветствани от зам.-председателя на Областното представителство – София на Камарата на строителите в България Красимир Милушев, който им пожела още много години да честват деня на строителя.
Всички присъстващи бяха поздравени и от първия зам.-председател на Националния клуб на строителите-ветерани инж. Виктор Шарков.
В началото Димитър Йончев от сърце честити празника на колегите си. Накрая, на другарския обяд, всички си спомниха времето на усилено строителство за благото на Самоков и региона, вдигнаха наздравици и си пожелаха още много години да се виждат по хубави поводи.

Тодор Попов

Leave a Reply