Новини, Шарен свят

Строителите празнуваха, Слави Рогачев бе удостоен със златния знак

Дългогодишният заслужил строителен специалист Слави Рогачев бе удостоен със златния почетен знак на Самоков на тържество на Клуба на строителите-ветерани, състояло се на 26 октомври – навръх Димитровден, който по традиция е и празник на строителя.
Рогачев е награден за важния си принос за развитието на строителството в града и района през втората половина на миналия век и по повод своя юбилей. Решението е на Общинския съвет, а наградата му бе връчена на самото тържество от председателя на местния парламент Силвия Стойчева.
Известният строителен специалист и празнуващите му колеги бяха сърдечно поздравени и от кмета Владимир Георгиев. „Честито и за много години”, възкликна Георгиев в обръщението си към юбиляря и всички присъстващи.
Председателят инж. Васил Кънев приветства членовете на клуба и прочете поздравителен адрес от ръководството на Националния клуб на строителите-ветерани, подписан от председателя на Управителния съвет инж. Тодор Топалски.
Почетният председател на самоковския клуб на строителите-ветерани Димитър Йончев пък връчи поздравителни адреси на навършващите кръгли годишнини Ангел Хаджийски, Ани Манчева, Васил Марков, Катя Недялкова, Любен Николов, Спаска Китова, инж. Стоимен Перфанов, Христо Кибаров.
Празникът продължи с другарски обяд, скъпи спомени и благопожелания.

Тодор Попов

Leave a Reply