Строителството на новата детска градина започва

Първата публична делова изява на новия кмет Владимир Георгиев бе на сакралната дата 10 ноември. В Ритуалната зала г-н Георгиев подписа първия договор, ангажиращ Общината. Споразумението е със софийската фирма “Танел” ООД – определена след конкурс от социалното министерство за изпълнител на строителството на новата детска градина в двора на НУ “Д-р Петър Берон” в Седми квартал.
Г-н Георгиев пожела успех на строителите и добра съвместна работа. Директорката на НУ “Д-р Петър Берон” Милка Ничева благодари за това, което се прави за децата от квартала и за училището /известно е, че в момента то се разширява/. Г-жа Ничева изтъкна, че така ще се даде възможност за ранна социализация на децата от ромския етнос и обеща съдействие за всичко, което е нужно, за да стане по-скоро факт новата детска градина.
Изпълнителният директор на “Танел” инж. Николай Котевски заяви, че в 13-годишната си история фирмата е построила доста обекти. И този обект, обеща той, ще завършим в срок, за да можем да дадем възможност на децата от ранна възраст да се хранят добре и да се възпитават от учители така, че да добият постепенно облик на истински европейски граждани.
На скромен коктейл накрая бе вдигната наздравица за успешна работа на новия строителен обект в града ни.
Строителството ще се финансира от Международната банка за възстановяване и развитие. Стойността на проекта е 1 698 394 лв.
С изграждането и пускането в експлоатация на новата детска градина се цели да се подобри готовността за училищно обучение на деца от семейства с ниски доходи и деца с увреждания, да се повиши общото благосъстояние на малчуганите. Ще се разшири и обхвата на услугите, които им се предоставят, като се предвижда на първия етаж в новата сграда да се обособи за тази цел специален корпус.
В самата градина ще има и яслена група. Общо около 100 деца ще могат да посещават бъдещото заведение.
Сградата ще бъде на два етажа, със застроена площ от 900 кв. м и свободна дворна площ от 1154 кв. м, в която ще бъдат оформени площадки за спорт и игри, както и опитна градина.
Обектът трябва да бъде завършен в срок от две години.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*