Супершоу на сноуборд в Боровец

Страхотни изпълнения видяха почитателите на сноуборда

Снежният парк на „Бороспорт” за втори път през сезона стана домакин на екстремно фристайл състезание. Надпреварата се проведе във формат „джем сешън” в дисциплината сноуборд. Всеки участник имаше право да избира сам трасето, по което се състезава.
Внушителните 70 състезатели от всички възрастови групи се включиха в атрактивната спортна проява в сърцето на курорта. За децата пък организаторите бяха подготвили специална линия с боксове за пързаляне и малък скок, а за по-големите – два скока в серия и линия с уреди за пързаляне.
След оспорвана борба победители при 14-годишните станаха Бетина Кичукова и Борислав Стоянов /и двамата от „Бороборд”/. В групата до 19 години над всички бяха Алиса Кузова и Филип Кьонинг /„Блейд”/, а при жените първото място окупира Лора Евстатиева от „Он борд”. В най-интересната надпреварата – при мъжете, № 1 по трасето бе представителят на „Блейд” Димитър Чокоев.
Първенците бяха наградени с предметни награди, а всички останали си направиха снимки на фона на затрупаната с еднометров сняг писта.
Следващото екстремнo състезаниe е на 24 и 25 март, а откритото държавно първенство по бордъркрос и ски крос ще се състои в началото на следващия месец отново в Боровец.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*