Други, Новини, Образование, Спорт

СУ „Отец Паисий” и НУ „Станислав Доспевски” празнуваха Европейския ден на спорта в училище

За трета поредна година ученици от СУ „Отец Паисий” се включиха на 28 септември в честването на Европейския ден на спорта в училище. Разделени на няколко групи, в двора на школото и във физкултурния салон, младежите практикуваха любимите си спортни игри – футбол, волейбол, баскетбол, народна топка, бягане и др. Слънчевото време допринесе за отличното настроение на участниците, сред които се забелязваха и учители. Една част от младите хора пък поеха на пешеходен преход в близкия парк Лаго и Туристическата градина.


В ранния следобед и ученици от НУ „Станислав Доспевски” станаха част от забавната, приятна и полезна инициатива. Участниците дори си имаха и публика, съставена от техни съученици.
Европейският ден на спорта е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището” на всеки участник.
Инициативата е част от Европейска седмица на спорта и през тази година бе подкрепена от Министерството на образованието и науката и от Министерството на младежта и спортa.

Делян Василев

Leave a Reply