СУ „Отец Паисий“ – финалист в национална програма

В първата фаза на програмата „Нестле за по-здрави деца” един от 20-те финалисти е самоковското СУ „Отец Паисий”. Целта на програмата е да се приучват учениците на здравословно хранене, на активен и съобразен с природата начин на живот. В начинанието са участвали общо 119 училища от цялата страна.
На 13 март екип от училището защити дейността си по проекта пред жури, ръководено от зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова. Учителите Антоанета Механджийска и Екатерина Ковачева представиха извършената работа, постигнатите резултати и дългосрочните цели.
Училището получи сертификат за активното си участие в програмата.

х х х

Ученици и учители, организирани от ученическия клуб „Енергийна ефективност“ по международния проект „Мост между действията за климата на европейско и на местно ниво“, изразиха на 15 март съпричастност към инициативата на млади хора от други европейски държави, подкрепили каузата на 15-годишната ученичка от Швеция Грета Тунберг. Кампанията „Fridays for Future“ („Петъци за бъдещето“) обединява млади хора, обезпокоени от бързата промяна на климата, замърсяването и изчерпването на природните ресурси.
„Енергийните патрули“ и „енергийните експерти“ от СУ „Отец Паисий“ изразиха убеденост, че с действията си всеки оставя „въглероден отпечатък“ върху природата и затова младите хора трябва да са отговорни за днешния ден и за бъдещето.

х х х

Учениците от втори и трети клас се включиха в инициативата „Научи се да караш ски“, организирана от Българската федерация по ски, министерствата на младежта и спорта и на образованието и науката, със съдействието на Регионалното управление на образованието и фирма „Бороспорт”. В продължение на четири дни учениците се обучаваха и забавляваха по пистите в Боровец. Най-добрите получиха медали и грамоти, а за всички остават незабравими спомени.

Jpeg

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*